Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، علی‌ اکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس۲۴ عربی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا گام چهارم کاهش تعهدات برجامی که ایران در آغاز ماه گذشته میلادی اعلام کرد انجام خواهد شد یا خیر؟،گفت: این اقدامات در صورتی که طرف‌های دیگر در توافق به‌خصوص اروپا و آمریکا به تعهداتشان در زمینه‌های صلح‌آمیزی که قرار آن در توافق گذاشته شده عمل نکنند، قطعا در موعد مقرر اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه آیا طرح فرانسه برای تامین خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری برای تضمین بازگشت مبلغ فروش نفت ایران به داخل کشور با دشواری در اجرا مواجه و نسبت به آن تردید وجود دارد، افزود: مشکل اساسی این است که نه فرانسه و نه اروپایی‌هایی که در توافق هستند، به حرف‌ها و تعهداتی که می‌دهند، عمل نمی‌کنند؛ همانگونه که به تعهدات خود در برجام عمل نکردند.

وزیر امور خارجه اسبق کشورمان تصریح کرد: از فرانسه که از ابتدای مذاکرات برجام در آن حضور داشته، انتظار این بود که سر موعد مقرر به تعهداتش عمل کند؛  اما فرانسه مانند آلمان و آمریکا به تعهداتشان عمل نکردند.  

ولایتی با بیان اینکه هرچه از فرانسه و سایر کشورهای اروپایی شنیده‌ایم فقط حرف بوده و به مرحله عمل در نیامده است، اظهار داشت: اما به جای فعالیت مثبت، فرانسه نه‌تنها به اقدامات مثبت عمل نکرده و به طور کلی غربی‌ها هم به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، طلبکاری هم می‌کنند و می‌گویند که ایران باید حضور منطقه‌ای خودش را کاهش داده و سلاح‌های دفاعی هم نداشته باشد.  

وی بیان کرد: این صحبت‌ها توقعی بی جا و غیرمنطقی است و فقط به نظر می‌رسد که با این کارهای تبلیغاتی و سیاسی که فرانسه و دیگران انجام می‌دهند به دنبال یک برد سیاسی تبلیغاتی هستند تا برای مردم دنیا این گونه نشان دهند که آنها دنبال تلاش‌ها و اهداف مثبت صلح‌آمیز هستند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور امور بین‌الملل اضافه کرد: تجربه ما از آمریکا و سه کشور اروپای غربی برجام یعنی فرانسه، انگلیس و آلمان این است که بنا ندارند به تعهداتشان در توافق هسته‌ای عمل کنند. چنانچه ماه‌ها گذشته و آنها به هیچ یک از تعهداتشان عمل نکرده‌اند و حتی برعکس، آمریکا تحریم‌های بیشتری وضع کرده است.  

ولایتی با بیان اینکه اروپایی‌ها هم از آمریکا پیروی کرده‌اند، گفت: ما تا زمانی که یک عمل مثبت جدی از فرانسه نبینیم،  هم‌چنان بر این عقیده هستیم که پاریس به قولی که داده است پایبند نبوده و در حقیقت در حال بازی سیاسی است.

وی در پاسخ به سوالی درباره انتصاب وزیر خارجه جدید عربستان سعودی و تلاش نخست وزیر پاکستان برای انجام دیداری بین مقامات تهران و ریاض، افزود: ما برای ارتباط با کشورهای منطقه نیاز به واسطه نداریم و همواره باب مذاکره با کشورهای منطقه مفتوح بوده است؛ سعودی‌ها برای اقداماتی که انجام می‌دهند باید توضیح بدهند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور امور بین‌الملل گفت: سعودی‌ها باید پاسخ دهند که چرا پنج سال است یمن را بمباران می‌کنند و ده‌ها هزار زن و کودک و مردم بی‌گناه در این بمباران‌ها کشته می‌شوند، یمن یکی از کشورهای منطقه و مسلمان است.  

ولایتی با تاکید بر اینکه محور جنگی که بر یمن تحمیل شده سعودی‌ها هستند،  اضافه کرد: عربستان سعودی باید از این دخالت‌ها در کشورهای منطقه دست بردارد و همچنین نباید به این کشورها ظلم کند.  انتظار می‌رود که کشورهای منطقه همکار و همراه هم باشند.  ما به‌عنوان اصول اولیه مشکلی برای مذاکره نداریم به شرط آن که طرف مقابل حد خود را بداند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مسائل یمن، تاکید کرد: این مردم یمن هستند که باید تصمیم بگیرند.  ما مخالف هرگونه دخالت خارجی در یمن هستیم و اگر سعودی‌ها می‌خواهند با حوثی‌ها مذاکره کنند، باید از مداخلات در منطقه و یمن دست بردارند تا مردم رغبت مذاکره با آنها را پیدا کنند.

مشاور مقام معظم رهبری در امور امور بین‌الملل با اشاره به اینکه شرط مذاکره بین سعودی‌ها و یمنی‌ها آن طور که یمنی‌ ها و مقامات حوثی بارها اعلام کرده‌اند پایان یافتن بمباران‌ها در این کشور بوده است، گفت: باید وضغیت جنگی علیه یمن و کشتار مردم بی‌گناه در این کشور توسط سعودی‌ها متوقف شود تا بتوانند با هم مذاکره کنند.  

ولایتی در بخش دیگری از پاسخ‌های خود به سئوالات مجری شبکه در خصوص توسعه روابط با امارات متحده عربی نیز گفت: درب‌های کشور بر روی مذاکره با کشورهای منطقه باز است؛ اما باید حرف و عملشان یکی باشد و این گونه نباشد که با مذاکره بخواهند سرو سامانی پیدا کنند تا به کشورهای دیگر تجاوز کنند.

وی اضافه کرد: درباره امارات گفتگوهایی بین کشورمان و این کشور صورت گرفته و امیدوار هستیم که ابوظبی هم مثل ریاض از مداخله در امور داخلی یمن دست بردارد و اگر این سیاست‌ها ادامه پیدا کند، حتما امارات و عربستان ضرر خواهند کرد.  

سئوال دیگر مرتبط با مواضع ایران درباره عراق و لبنان بود که وزیر امور خارجه اسبق کشورمان، گفت: در مورد عراق و لبنان هر چه مردم و نظام‌های قانونی آنها تصمیم بگیرند، ملاک عمل بوده و ایران در امور داخلی هیچ کشوری ازجمله این دو کشور دخالت نمی‌کند و طبیعی است که به‌عنوان دوست این دو کشور و طبق توصیه‌ای که مقام معظم رهبری فرمودند، نگاه ایران این است که حرکت‌ها در چارچوب قوانین صورت بگیرد و به آشوب‌طلبی کشیده نشود.

ولایتی اظهار داشت: ما می‌دانیم که مردم کشورهای عراق و لبنان بری از این هستند که کار غیرقانونی بکنند تا زمینه‌ای برای دخالت دیگران ایجاد شود.  بدون تردید آمریکایی‌ها، صهیونیست‌ها و برخی دیگر از کشورها در پشت صحنه سعی کرده‌اند تا در عراق و لبنان نفوذ کرده و در کار مطالبات قانونی مردم عراق و لبنان خدشه وارد کنند.

وی افزود: این کاملا طبیعی و حق مردم است که در چارچوب تظاهرات قانونی خواسته خود را به گوش مسئولین برسانند؛  اما این که بعضی از سفارت آمریکا در بغداد و عناصر وابسته به صهیونیست‌ها سعی می‌کنند تا مطالبات مشروع مردم را از مسیر خودش منحرف کنند و کشتار راه انداختند، باید مورد اهمیت قرار بگیرد.

رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مردم عراق و رهبران آنها سعی کرده‌اند تا صف خود را از آشوب طلب‌ها جدا کنند و بدون تردید مردم هوشیار و متمدن عراق و لبنان دشمن و دوست خود را از هم تشخیص می‌دهند.

ولایتی خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، امنیت باید برقرار باشد زیرا در نظام ناامن دشمنان قسم‌خورده عراق و لبنان که در راس آنها آمریکا قرار دارد، آشوب ایجاد می‌کنند.

وی اظهار داشت: صهیونیست‌ها،  برخی حامیان منطقه‌ای آنها و برخی از کشورهای مرتجع نیز در حقیقت اوامر آمریکا را در آشوب‌طلبی در عراق و لبنان اجرا می‌کنند. نظامی که مردم عراق با دادن هزاران شهید ایجاد کرده و آن را آسان به دست نیاورده‌اند،  به راحتی نیز از دست نخواهند داد.

مشاور مقام معظم رهبری در امور امور بین‌الملل گفت:به هیچ وجه ملت بزرگ عراق و لبنان راضی نیستند که کشورشان دچار هرج و مرج شده تا زمینه‌ای برای دخالت دشمنان بدخواه مردم دو کشور ایجاد شود.

ولایتی تصریح کرد: ما هیچ‌گونه دخالتی در امور داخلی عراق نمی‌کنیم و طبیعی است که آن کسانی که آشوب ایجاد می‌کنند قصد خیری برای مردم این کشور ندارند.  آنها دفاتر احزاب سیاسی و قانونی را آتش می‌زنند و مردم را می‌کشند.

وی اظهار داشت: این اتفاقات هیچ توجیهی ندارد و مردم عراق هم از این کشت و کشتار بیزار هستند.  بدون تردید ما معتقدیم عادل عبدالمهدی فردی است خدمتگزار و با سابقه انقلابی که از زمان صدام و از بدو شکوفایی انقلاب این کشور در خدمت مردم عراق بوده و هنوز هم همین نیت را دارد.

مشاور امور بین‌الملل رهبری گفت: نخست وزیر عراق در حد توانش تلاش می‌کند و امیدواریم که وی موفق شود تا مطالبات مردم که به صورت صلح‌آمیز درخواست می‌شود را پاسخ مثبتی دهد.

کد خبر 4764064

منبع: مهر

کلیدواژه: امارات متحده عربی برجام مجلس شورای اسلامی حسن روحانی ایالات متحده آمریکا ایران محمدجواد ظریف اسحاق جهانگیری یوم الله 13 آبان لانه جاسوسی جنبش عدم تعهد محمد جواد ظریف برجام وزارت امور خارجه سید عباس موسوی انقلاب اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام

آفتاب‌‌نیوز :

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آن‌ها صدام بود. آن‌ها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند. 

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم. 

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد. وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند. 

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است. 

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند. 

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم. 

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند. 

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم. 

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند. 

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • چرا روند کاهش وزن به نقطه «ثابت» می‌رسد؟
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • ادامه روند کاهشی نرخ سود بین بانکی+جدول
  • راهکارهای رئیس کمیسیون اقتصادی برای تعدیل قیمت خودرو؛از واردات تا کاهش قیمت بهای تمام شده
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • بررسی عملکرد شرکت‌های دولتی با جدیت ادامه می‌یابد